Bijenmarkt zaterdag 7 mei 2016
logo


Bijenmarkt zaterdag 7 mei in de Kerkhaen in de Westbeemster

Een markt voor iedereen!
De eerste zaterdag in mei 2016 is er voor bijenhouders, imkers, niet-imkers en andere belangstellenden weer een Beemster Bijenmarkt! Gepland in en om het gebouw “De Kerckhaen”. Neem voor meer informatie en voor deelname contact op met Annemieke Timmerman
Kramen binnen en buiten
Zoals gebruikelijk zijn er weer diverse afdelingen en imkers actief, zowel in de hobbysfeer als commercieel. Natuurlijk korfvlechters, pollentellers, kramen met thema's bijenteelt en bijengezondheid, de wasstraat, imkermaterialen, bijenhotellen en vogelhuisjes, inheemse zaden, bijenbomen, drachtplanten, te veel om op te noemen.

We kunnen niet zonder een demonstratiekast met echte bijen! Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Bestellingen bij Het Bijenhuis en De Werkbij kunnen worden afgehaald op de markt en diverse vakwinkels zijn ook zelf aanwezig op de markt. Special guest deze keer: in vervolg op de actieweek die half april plaatsvindt in diverse tuincentra met als thema 'Bijen in je tuin' is Intratuin aanwezig voor tuinbezitters.
Keuring bijenproducten
Het Bijkersgilde beoordeelt op het podium de kwaliteit van bijenproducten. Senior en junior keurmeesters bekijken de producten van de imkers en geven daar een waardering aan. Zij kunnen u alles vertellen over honing, maar ook over was en propolls. Het publiek kan de honing ook zelf proeven. Heb je als imker geen honing meer, dan kun je toch meedoen aan de wedstrijd met baksels, vlechtwerk of het maken van een mooie presentatie. Kijk voor de vereisten in het Keuringsreglement 2015 (je product mag deze keer ook nog voldoen aan het Keuringsreglement 2011). In een later stadium op deze plek meer en concrete informatie over de keuring.

Lezingen
De sprekers zijn weer erg enthousiast en hebben moois te bieden. We gaan presentaties inplannen over
- Bijenproducten/Bijkersgilde
- Bijenhouden in bedrijf
- Maak zelf ‘n kunstraatpers
- Zwarte bij, Wilde bij, Honingbij Texel
- Doe iets voor de bijen: tuinier met drachtplanten!
- Bijenhouden in Griekenland
- en/ of een ander interessant onderwerp.

Plaats, tijd en geld
Op de plattegrond van buurtschap Westbeemster vind je de marktplaats op het Kerkplein en de parkeerplaats op het Zandveld. Marktmeester Gerrit Prins wijst stands en kramen binnen en buiten toe, volgens impressie van de marktplaats. Deelnemers en imkers richten kramen in tussen 8.30 uur - 9.45 uur en parkeren auto's bij de markt of op het Zandveld.

Stands en kramen zijn vanaf 10.00 uur open voor publiek. Vanwege veelgestelde vragen: op de markt is klein geld handig. In Middenbeemster is de dichtstbijzijnde pinautomaat.

De Buurtbus vanuit Purmerend stopt voor de deur!
Buurtbus Beemster, lijn 416 rijdt op zaterdag van station Purmerend naar Westbeemster. Bij vertraging met de trein mag de buschauffeur worden gebeld op nummer: 06 2115 9398. Dit nummer geldt ook voor de zogenaamde telefoon-halte.

Heen vanaf station Purmerend-Beatrixplein om: 10:21 / 11:51 / 13:21 / 14:51 uur.
Terug vanaf Westbeemster-Kerkplein om: 11:09 / 12:39 / 14:09 / 15:39 uur.

________________________________________________________________________

TERUG