Verenigingsavond 26 februari 2016

Verenigingsavond 26 februari 2016

Over onze bijen en hoe houden we ze gezond voor nu en de toekomst.

Deze wordt op
vrijdag 26 februari 2016 gehouden in het IJsclubgebouw Bamestra, Nicolaas Cromhoutlaan 5, 1462JL in de Middenbeemster.
Zaal open om 19:30, aanvang 20:00 uur.

Jelle Kampen gaat een lezing geven over de bijen en bijengezondheid met als titel "Wat is er nu eigenlijk met onze bijen aan de hand?...."
De rode draad die door dit verhaal loopt gaat over de aanpassingen onze bijen aan de diverse omstandigheden. Vanaf de oertijd tot aan het heden. Denk aan klimaat, nestgelegenheden, dracht, ziektes etc.
Maar zeker de rol van de imker nu! Doen we het allemaal wel zo goed?
Wat mogen we in de toekomst verwachten van hobbyisten, wetenschappers en koninginnentelers?

En, belangrijk, wat kunnen we zelf doen als imkers om onze bijen optimaal fit te krijgen en te houden.
Mocht je ondertussen volken hebben die het niet gehaald hebben en je vraagt je af waaraan ze nu eigenlijk dood gegaan zijn, neem dan een handvol mee in een doosje zodat wij van de werkgroep diagnose bijenziekte ernaar kunnen zien.